Nuits

Alles good?!

Alles good?!”, dat is de titel van de nieuwe CD van Jo Smeets. 14 liedjes, 14 levens-beschouwingen in diverse stijlen door Jo op tekst en muziek gezet. Alles eigen werk, behalve “De zon zit in dien hart”, dit is een Limburgse beweking van “El mismo sol”. “Alles gegeëve” kennen we ook, want deze staat momenteel in de L1mbo Top 10. Zoals Jo zegt: “Er is bij ieder liedje is er wel een persoonlijk raakvlak oftewel met mijn geweten of met mijn hart. De teksten zijn soms integer, intens maar altijd eerlijk! “Alles good?!” (met ’n vraagteken ? en een uitroepteken !)”

CDL1634Klik hier om te luisteren:

1 Hallo Limburg

2 Nee,nee,nee

3 Als de Paus (noa Limburg kumpt)

4 Alles gegeëve

5 De zon zit in dien hart

6 Bedankt Madiba

7 Os helde

8 In de Parksjtad

9 Op de pedaale

10 Ich hub dich zoë geer

11 Eene echte gekke boel

12 Geen tiëd (veür de Oma)

13 De weëg is langk

14 Krismestiëd

CD Recentie Waal of Nit

Stichting Os Modderspraok, Jean Frins schrijft recentie over de cd Waal of Nit lees de recentie HIER

'WAAL OF NIT'

Nieuw dialectalbum van Jo Smeets.

(Joa, dëe va de Peanuts oes Kirchroa ).

 

In het onvervalst Kerkraads dialect oftewel 'Kirchroatsj Plat', bezingt Jo Smeets in zijn eigen komposities diverse thema's over het leven met 'n lach en 'n traan. Door schade en schande wijzer geworden weet Jo nu waarover hij zingt, want zijn liedjes zijn zonder meer autobiografisch en tekstueel vaak vol van humor, verdriet en vreugde. Gewone dingen uit het dagelijks leven, kunnen voor mij bijzonder belangrijk zijn, vindt Jo zelf. Muziek is zijn lust en leven en dat al van kinds af aan, toen hij als

'klinge kruppel' bij zijn grootouders vooral met Limburgse troubadoursliedjes en Schlagers opgroeide. Dat heeft mij toen al muzikaal gevormd, want thans doe ik dat nog steeds. Jo houdt ontzettend veel van Limburg en dat draagt hij zowel muzikaal als ook tekstueel uit. Een voorbeeld hiervan is de track 'Limburg, mie

Paradies', een loflied aan onze mooie provincie !

Jo heeft dik 2 jaar aan het album 'Waal of nit' gewerkt, met onverwachte tussenpauzes, want diverse keren bleek zijn gezondheid hem in de steek te laten en moesten gewoonweg operatief

bepaalde dingen gebeuren. Ook tijdens die minder leuke fases, schreef Jo zijn ervaringen en gevoelens van zich af in bepaalde liedjes.

Ik schaam me er niet voor om op m'n bek te gaan, dat is gewoonweg menselijk. Ik ben er Godzijdank weer beter uitgekomen.

In het liedje 'In mie Hats' zingt Jo dat muziek zijn leven verrijkt en zodoende ook zijn persoonlijk rijkdom is. Zijn eigen gevoel speelt in diverse liedjes mee, zo ook in 'Mie Engelsje' of de titeltrack 'Waal of nit'. Muzikaal is Jo Smeets veelzijdig aktief, aan bod komen o.a. Ballads, Countrysongs, Rock & popleedjes, maar ook enkele gezelllige werkjes om mee te zingen !

'LIVE' kunnen we van Jo een brede repertoire

keuze verwachten,naast zijn eigen liedjes,ook

de Limboknallers van Rowwen Heze, JBB, e.a.

Verder ook troubadoursliedjes van Sjef, Frits, Jo, Joep, maar ook feestkrakers zoals de Peanutshit

'Lieske, wëe is sjerp op Lieske ?' blijven de mensen me vragen !! Ik hoop dat de liedjes op “Waal of nit' in Limburg hun eigen weg zullen gaan vinden.Van de titel 'JEK ' is ook 'n Kölsche versie opgenomen, terwijl van 'HEI IS JET LOOS'  een Engelse versie zal worden uitgebracht.

Andere Kirchroatjer lidsjer op het album zijn : Meëdsjer va 50, Coole Tuupe, Los ins joa ,'T is te werm , Huur noen ins op , Wits-te Waal ?